HOW TO DOWNLOAD TUTORIAL STEP BY STEP

Anonymous December 9, 2019

Hai,

Kita belajar cara download step by step dari pelbagai server.

  1. pilih server yang bersesuaian dengan pilihan hati anda. pilihan resolution 1080p, 720p, dan 480p. dan seterusnya pilih server seperti userscloud, uptobox, multiup dan letsupload. bagi admin pilihan hati admin adalah uptobox dan letsupload. tapi anda boleh pilih server yang bersesuaian dengan hati anda semua. 
  2. contoh admin pilih letsupload. tekan pada letsupload dan semua link adalah single link untuk setiap movie

HOW TO DOWNLOAD TUTORIAL STEP BY STEP

3. selepas tekan link letsupload nnti anda ada dibawa ke download page. anda mungkin perlu tekan 2 atau 3 kali disebabkan iklan. pastikan anda dibawa ke download page seperti gambar dibawah

HOW TO DOWNLOAD TUTORIAL STEP BY STEP

4. anda perlu tunggu selama 5 saat, dan tunggu countdown sehingga keluar “Continue” button seperti gambar dibawah.

HOW TO DOWNLOAD TUTORIAL STEP BY STEP

5. tekan pada “continue” button dan anda akan dibawa ke “short link page” seperti dibawah. URL dia “SHRTL.NET”

HOW TO DOWNLOAD TUTORIAL STEP BY STEP

6. Di short link pages ini, anda perlu buktikan diri anda bukan robot. anda perlu tekan pada “i’am not robot” seperti gambar diatas. dan tekan “click here to continue” untuk ke pages seterusnya.

HOW TO DOWNLOAD TUTORIAL STEP BY STEP

7. untuk pages seterusnya, anda perlu tunggu selama “7 saat” lagi untuk ke file server yang anda pilih.

HOW TO DOWNLOAD TUTORIAL STEP BY STEP

8. Selepas 7 saat menunggu, anda perlu tekan “GET LINK” untuk ke pages seterusnya.

  • selepas ini anda akan dibawa ke pages server pilihan yang anda pilih.

LETSUPLOAD SERVER

  1. TEKAN DOWNLOAD BUTTON DIBAWAH

HOW TO DOWNLOAD TUTORIAL STEP BY STEP

2. DOWNLOAD AKAN BERMULA SEPERTI DIBAWAH SEKIRANYA ANDA GUNA iNTERNET DOWNLOAD MANAGER

HOW TO DOWNLOAD TUTORIAL STEP BY STEP

UPTOBOX SERVER

  1. UNTUK FILE SERVER UPTOBOX. ANDA PERLU TUNGGU 25 SAAT SEBELUM BOLEH DOWNLOAD

HOW TO DOWNLOAD TUTORIAL STEP BY STEP

2. SELEPAS 25 SAAT MENUNGGU ANDA BOLEH TEKAN “FREE DOWNLOAD” BUTTON. FILE ANDA AKAN DIDOWNLOAD

HOW TO DOWNLOAD TUTORIAL STEP BY STEP

 

Categories

(8) comments

  • syafiq December 13, 2019 Reply

    after dwload sutitle

  • Gggg December 24, 2019 Reply

    Hii

  • Arif January 2, 2020 Reply

    Mcmna nk download dan masukkan subtitle

    • Anonymous January 2, 2020 Reply

      dah download subtitle.. pastu drag dengan drop

  • Ale January 23, 2020 Reply

    Kene on VPN ke nk download

    • Anonymous January 24, 2020 Reply

      xperlu pun..

  • Yooolaa February 1, 2020 Reply

    mcm mne nak pasang subtitle lepas download tu T_T

    • Anonymous February 7, 2020 Reply

      drag and drog je dalam movie yang dah download tu

Leave a comment

Name *
Add a display name
Email *
Your email address will not be published
Website