Cara Memasukkan Sarikata Pada Video Di Android

Anonymous March 3, 2020

Kepada anda yang seriang menonton video dengan menggunakan peranti pintar Android, berikut kami kongsikan cara – cara untuk memasukkan sarikata luaran pada video yang ada muat turun.

Pertama sekali, pastikan peranti anda telah dilengkapi dengan aplikasi pemain video VLC terlebih dahulu.

Seterusnya apabila ingin memainkan fail video ataupun filem, pastikan anda memilih aplikasi VLC sebagai pemainnya. Apabila fail tersebit sedang dimainkan, klik pada tombol berikut dan seterusnya pilih menu select subtitle file.

Kemudian masuk ke lokasi dimana sarikata yang anda telah muat turun disimpan dan pilih sarikata tersebut,

secara otomatik ianya akan muncul pada layar pemian seiringan dengan sela masa video tersebut. Selesai.

 

Itulah sahaja sedikit perkongsian daripada kami kai ini, semoga bermanfaat.

Categories

(12) comments

  • azlan March 4, 2020 Reply

    macam mane nak play kat smart tv. sebelum ni boleh.

    • Anonymous March 4, 2020 Reply

      kenapa sekarang dah xlew ke ??

      • Kony March 25, 2020 Reply

        Cam mana nak download sari kata

        • Anonymous March 25, 2020 Reply

          pergi subscene.com pastu pilih movie pastu pilih versi bluray atau webdl dan etc
          pastu tekan download

  • isap tombong March 5, 2020 Reply

    lame sy tunggu admin bgitau cara

  • Kony March 26, 2020 Reply

    Klu guna pendrive cm ne?..bls cuy

    • Anonymous March 26, 2020 Reply

      guna pendrive nak play kat mane ??

      • Kony March 26, 2020 Reply

        Tak ii mask aku….klu guna pendrive sari kata cm mana

        • Anonymous March 26, 2020 Reply

          masukan sekali dengan movie dalam folder yang sama.. filename yang sama..

          • Kony March 26, 2020

            Tq…????

  • aya March 31, 2020 Reply

    kalau streaming boleh masuukan subtitlte x

    • Anonymous March 31, 2020 Reply

      boleh.. tapi streaming di mobile masih belum boleh lagi

Leave a Reply